Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler ayn önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sağlıklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğişlemebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Seçilecek kapı için kapsamlı riziko bileğerlendirmesi yapılmış olduktan sonrasında. Vacip nöbetaretler ve aydınlatmalar dokumalmalıdır.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla uslu katlı evlerde prodüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar sağlamlanır.

Yangın kapısı elbette bakım binalmalıdır? Yangın kapıları kararlı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek karınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, bapnın düz bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının arama edilmesini içerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve maslahataretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında herhangi bir eksperlik sahaı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Bir binada yahut çatı beknda, kaçış yolu olarak ihtimam veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ek-3/B ve Katılmış-3/C’de tamlanan sürelere şık olması mecburidir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını organize kontroller ile denetlemek ve kritik etmek değerlidir.

Bir öbür şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve Yangın Kapısı bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Hassaten, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın bapsı son tabaka nazik bir öneme sahiptir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında tek yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı örek Yangın Çıkış Kapısı ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Ancak genelde kullanılan Yangın Merdiveni Kapısı biçimi aşağı çın itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü cenah şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı derunin epey işlevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *